Tervehdys, 16.3.2020

 

Valitettavasti korona-virus saapui Suomeen ja tuntuu myös täällä tarttuvan lähikontakteissa. Tämän vuoksi on sukukokouksen ajankohta päätetty siirtää alkusyksyyn.

Näin ollen 28.3. Pausaan suunniteltu sukukokous on peruttu, jo osallistumismaksun maksaneille palautetaan summa.

 

Lähestyn teitä kutsulla sukukokoukseen uudelleen kunhan tilanne koronan osalta on rauhoittunut ja voimme varmuudella sopia uuden päivän alkusyksyyn.

 

Hyvää ja mahdollisimman tervettä kevättä!

 

t. Mentu ry:n hallituksen puolesta

LUUKKONEN MERJA

Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 1/2020                    Hollola 14.02.2020

Hyvä Mentu-suvun jäsen

 Alustavaa tietoa sukukokouksesta olette jo saaneetkin, tämän kirjeen mukana tulee kutsu kokoukseen 28.03.2020. Mukana myös kokouksen esityslista tutustumista varten. Selailemme päivän aikana sukukirjaa, se kannattaa siis ottaa mukaan

Ellei sukukirjaa vielä ole tullut hankittua se on mahdollista ostaa sukukokouksessa alennettuun hintaan. Myös muiden myyntituotteiden hintoja hallitus on päättänyt alentaa, tuotteet sopivat esim. merkkipäivälahjoiksi.

Kirjeet saattavat unohtua piiloon ja jotain tietoa sukuseurasta tarvitaan nopeasti, silloin hyvä osoite on www.mentut.sukuseura.fi. Kotisivuja pyritään pitämään ajan tasalla, siitä kiitos Tuula Hämäläiselle.

Vielä muistutus yhteystietojen, syntyneiden, kuolleiden ja muiden sukututkimuksen kannalta tärkeiden tietojen ilmoittamisesta puheenjohtajalle: marjal.lumaja@dnainternet.net, puh. 050 5907116 tai sihteerille luukk.merja@gmail.com.

Iloisiin näkemisiin sukukokouksessa

Marja-Liisa Lumaja

Jäsenkirje 2/2019 Hollola 28.11.2019

 Hyvä Mentu-suvun jäsen

Ensilumi, vaikkakin märkänä loskana, valaisee mukavasti marraskuun harmautta. Joulun odotus omine touhuineen on alkamassa, kuitenkin riittänee aikaa lukea tämä viesti.

Sukukokouksen paikaksi valikoitui Viinikahvila Pausa Pitäjänmäellä ja ajankohdaksi 28.03.2020. Silloin eivätkevään ja kesän tapahtumat ja toimet ole vielä alkaneet, joten odotamme runsasta osanottoa. Aloitammetapaamisen noin klo kymmenen. Kutsu kokoukseen ja tarkempi ohjelma lähetetään helmikuussa. Tämäpäivä kannattaa varata kalenteriin jo nyt niin ei pääse unohtumaan.

Jäsenmaksun tältä vuodelta voi edelleen maksaa Mentujen suku tilille

FI70 1626 3500 0359 40,

Ulkomaisilta tileiltä maksettaessa tarvittava BIC-koodi on NDEAFIHH. Maksu on 10€ henkilöltä vuodessa.

Ensi vuoden jäsenmaksun suuruuden päättää sukukokous, paineita korotukseen ei ole, joten on oletettavaa että maksu pysyy entisellään.

Edelleen etsimme sukututkimuksesta kiinnostunutta henkilöä. Suurimman työn on tehnyt Maire Uosukainen kootessaan arkistojen kätköistä tiedot suvustamme 1600-luvulta alkaen. Nyt on kyse lähinnä tuoreista täydennyksistä syntyneistä, kuolleista jne. Olisitko juuri sinä kiinnostunut asiasta? Toistaiseksi pyydämme nämä tiedot puheenjohtajalle:

marjal.lumaja@dnainternet.net tai sihteerille:

luukk.merja@gmail.com.

Myös yhteystietojen muutokset toivomme edellisiin osoitteisiin.

Myyntituotteet, sukukirjat, viirit, pöytästandaarit ja paidat ovat nyt saatavilla osoitteesta

matti.mentu@kolumbus.fi, puh. 040 507 1401.

Tietoa sukuseurasta löytyy kotisivuiltamme osoitteesta www.mentut.sukuseura.fi.

Reeta Kallio ja Sirkka-Liisa Koskenniemi ovat pyytäneet syksyn aikana eroa sukuseuran hallituksesta. Heille suuri kiitos tehdystä työstä sukuseuramme hyväksi.

Toivon teille kaikille iloista ja onnellista joulun aikaa ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2020!

 Marja-Liisa Lumaja

Jäsenkirje 1/2019          Hollola 04.03.2019

 Hyvä Mentu – suvun jäsen

 Päivät ovat jo mukavasti pidentyneet ja titityy – lauluakin on jo kuulunut. On siis aika tarkastella kevään ja kesän tapahtumia.

Ensiksi muistutan jäsenmaksusta: sen voi maksaa Mentujen sukuseuran tilille FI70 1626 3500 0359 40, ulkomaisilta tileiltä maksettaessa tarvittava BIC – koodi on NDEAFIHH. Toivomme jäsenmaksut maksettavaksi 30. huhtikuuta mennessä. Jäsenmaksu on edelleen 10€ henkilöltä vuodessa.

Olli Vesalaisen järjestämän Raudun matkan ajankohta ja majoitusjärjestelyt ovat tarkentuneet. Matkaan lähdetään 24.7.2019 ja paluu on 28.7.2019. Lähtö tapahtuu Salosta ja kulkee Helsingin kautta. Hinta muodostuu osanottajamäärän mukaan. Lisätietoja antaa Olli Vesalainen, puh.040-832 5364, tai minnamakinen84@gmail.com .

Sukukirjat, viirit ja pöytästandaarit sopivat hyvin myös merkkipäivä lahjoiksi. Lisätietoja tuotteista löytyy osoitteesta www.mentut.sukuseura.fi ja niitä voi tilata Pentti Mentulta puh. 050-587 4001 tai pmentu1@luukku.com .

Seuraavan sukukokouksen paikaksi on kaavailtu Helsinkiä, kulkuyhteydet myös julkisilla välineillä lienevät parhaat mahdolliset. Ajankohdaksi on ajateltu maalis- tai huhtikuun loppua 2020.

Edelleen toivomme tietoja muutoksista yhteystietoihin ja sukuun syntyneistä ja poisnukkuneista. Tiedot muutoksista voi lähettää puheenjohtajalle: marjal.lumaja@dnainternet.net tai sihteerille: luukk.merja@gmail.com.

 Keväisin terveisin

Marja-Liisa Lumaja

_________________________________________________________________

Jäsenkirje 4/2018        Hollola 6.12.2018

 Hyvä Mentu-suvun jäsen

 Tänään vietämme maamme 101. itsenäisyyspäivää. Joidenkin tutkijoiden mukaan itsenäisyytemme alkoi jo reilun sata vuotta aiemmin, silloin kun Suomesta tuli suuriruhtinaskunta. Tuona aikana luotiin kaikki se mitä itsenäinen valtio tarvitsee hallinnon ja talouselämän tarpeisiin, olimme valmiita kun oikea aika koitti. Saamme olla ylpeitä ja kiitollisia menneitten sukupolvien työstä ja pyrkiä jatkamaan sitä parhaan kykymme mukaan.

Sukuseura pyrkii osaltaan toimimaan linkkinä menneen ja tulevan välillä. Siksi toivomme edelleen tietoja syntyneistä, liitoista, edesmenneistä ja kun kantapäät ovat menneet vastakkain. Työnkuva, luottamustoimet ja harrastukset voi myös kertoa, ne antavat väriä tulevaan sukukirjaan. Samoin odotamme myös tarinoita arjesta ja juhlasta, some kirjoittelu ei taida aivan vastata menneiden aikojen päiväkirjoja.

Olli Vesalainen järjestää matkan Rautuun kihujuhlille 31.7.-4.8.2019. Lähtö Salosta ja matka kulkee Helsingin kautta. Matkan tarkemmasta aikataulusta ja hinnasta voit kysyä Ollilta: Olli Vesalainen, puh. 040-832 5364.

Jäsenmaksun tämän vuoden osalta voi vielä maksaa, ensi vuoden jäsenmaksun voi merkitä erääntyväksi 1.1.2019 jälkeen.  Tilimme on: Mentujen sukuseura, FI70 1626 3500 0359 40, ulkomailta maksettaessa tarvitaan myös BIC-koodi, joka on NDEAFIHH.

Vielä ehdit myös tilata joululahjaksi tuotteitamme, varastossa on sukukirjoja, pöytästandaareja, isännänviirejä ja vaakunalla varustettuja paitoja. Tilaukset Pentti Mentu, 050- 587 4001 tai pmetu1@luukku.com.

Sukuseuran tehtävänä on toimia yhdyssiteenä sukuun kuuluvien välillä, siksi hallitus toivoo ehdotuksia siitä kuinka tätä parhaiten edistettäisiin. Mitä juuri sinä toivoisit sukuseuralta? Yhteydenottoasi odottaa Marja-Liisa Lumaja, 050-590 7116, Heinäsuontie 347, 16500 Herrala, tai marjal.lumaja@dnainternet.net.

 Rauhallista, iloista ja hyvää joulua sekä onnea ja menestystä vuodelle 2019.

 Marja-Ljjsa Lumaja

----------------------------------------------------------------------------

Jäsenkirje 3/2018                                    Hollola 27.09.2018                   

 Hyvä Mentu-suvun jäsen

 Sukukokous pidettiin Paimiossa 15.09.2018. Hyvin hoidetuista järjestelyistä niin opasteiden kuin ruoankin suhteen vastasi Matti Vesalainen apujoukkoineen, siitä heille lämmin kiitos! Ilahduttavaa oli, että kokoukseen osallistui henkilöitä vauvasta vaariin, nuorimman ikä oli kolme ja puoli kuukautta! Näin sen kuuluukin suvun piirissä olla, nuorissamme on tulevaisuutemme.

Markku Paksun esityksestä tulee lyhennelmä kotisivuillemme.

Kokous valitsi seuran puheenjohtajaksi Marja-Liisa Lumajan. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Reeta Kallio, Leena Koskinen, Sirkka-Liisa Koskenniemi, Merja Luukkonen, Ari Mentu, Matti Mentu, Matti Vesalainen ja uusina jäseninä Elisa Koskinen ja Mervi Monto.

Hallitus kokoontuu järjestäytymiskokoukseen 27.10.2018. Toiveita ja ehdotuksia esim. seuraavan sukukokouksen paikasta ja tarkemmasta ajankohdasta 2020 otamme mieluusti vastaan.

Jäsenmaksuksi päätettiin edelleen 10 euroa henkilöltä vuodessa, alle 18 vuotiaat eivät maksa jäsenmaksua. Jos et ole vielä maksanut tämän vuoden jäsenmaksua, sen voi tehdä tilille Mentujen sukuseura ry, FI70 1626 3500 0359 40, ulkomaalaisilta tileiltä maksettaessa BIG-koodi onNDEAFIHH. Tarvittaessa voit tarkistaa Matti Mentulta maksutilanteesi, matti.mentu@kolumbus.fi, 040-507 1401.

Yhteystietoja tarvitsemme suvun jäsenten yhteydenpitoon, lähinnä jäsenkirjeiden ja kutsujen lähettämiseen. Muita tietoja käytetään sukututkimukseen. Muuttuvat tiedot olisi hyvä saada mahdollisimman pian hallituksen tietoon.

Kirjotuskilpailuumme tuli yksi kirjoitus, joka palkittiin sukukokouksessa. Kirjoittaja oli Leena Häkkinen. Edelleen kannustamme kaikkia kertomaan vaikkapa tavallisesta työpäivästä. Nykyiset työnimikkeet eivät anna kuvaa siitä, mitä työntekijä oikeasti tekee, onko suutari vielä suutari? Tämän päivän tylsältäkin tuntuva arkielämä voi jo 50 vuoden kuluttua tuntua eksoottiselta, kaikki muuttuu niin nopeasti.

Kuulaita syyspäiviä toivottaen

Marja-Liisa Lumaja

-----------------------------------------------------------------------------

Jäsenkirje 2/17

Hollola 21.10 2017

Hyvä Mentu-suvun jäsen

Kotimaamme juhlavuosi on hyvää vauhtia kulumassa loppuun. Sen kunniaksi sukuseuran hallitus julisti kirjoituskilpailun. Monelle on jo kertynyt ikimuistoisia hetkiä  perheen, ystävien seurassa, luonnossa liikkuen tai jollakin muulla tavoin.  Muistot kannattaa kirjata talteen ja jakaa ne toisten kanssa, jaettu ilohan on kaksinkertainen. Kirjoita mielellään nimimerkillä ja liitä mukaan kirjekuori jonka päällä on nimimerkkisi ja sisällä yhteystietosi.  Lähetä kirjoituksesi tammikuun loppuun mennessä osoitteella Marja-Liisa Lumaja Heinäsuontie 347, 16500 Herrala tai Merja Luukkonen Rajametsäntie 35 a 6, 00630 Helsinki, näin saamme vielä kenties joulun viettoon liittyviä tekstejä.

 

Odotamme myös kovasti tietoja sukuumme syntyneistä tai liittyneistä sekä poistuneista henkilöistä. Sukututkimushan jatkuu edelleen, vaikka menneet sukupolvet on jo hyvin kartoitettu sukukirjoihimme Maire Uosukaisen toimesta. Tiedot voi toimittaa edellisiin osoitteisiin tai sähköpostilla marjal.lumaja@dnainternet.net tai merja.luukkonen@ilmarinen.fi.

 

Seuraava sukukokouksemme pidetään 15.09.2018 Paimion metsästysmajalla. Merkitkääpä päivämäärä jo nyt muistiin! Kutsut hallitus lähettää keväällä, silloin myös tarkentuu päivän ohjelma. Alustavasti on suunniteltu ohjelmaa myös lapsille, paikka soveltuu kaikenikäisten aktiviteeteille. Päivä voi siis olla koko perheen retkipäiva Varsinais-Suomeen!

 

Vielä muistutus jäsenmaksusta. Jäsenmaksu on 10 euroa/henkilö/vuosi. Tämän vuoden maksun voi vielä maksaa tilille Mentujen sukuseura, FI70 1626 3500 0359 40, ensi vuoden maksunkin voi jo laittaa tammikuussa tai sen jälkeen erääntyviin maksuihin. On hyvin ymmärrettävää, että maksu unohtuu, kun siitä ei tule paperiversiota. Jos et muista maksutilannettasi voit tiedustella sitä rahastonhoitajaltamme: matti.mentu@kolumbus.fi tai puhelimitse 040 507 1401.

 

On ehkä hieman aikaista mutta toivotan kaikille hyvää loppuvuotta, onnellista joulun aikaa sekä menestystä tulevalle vuodelle!

__________________________________________________________________

Marja-Liisa Lumaja

Jäsenkirje 1/17

Hollolassa 12.02.2017

 Hyvä Mentu-suvun jäsen

 Olemme aloittaneet isänmaamme juhlavuoden, kulukoon se teillä kaikilla onnellisissa merkeissä!

 Hallitus päätti kokouksessaan neljäntenä päivänä helmikuuta julistaa kirjoituskilpailun sukuumme kuuluville. Otsikko on: Päiväni 100-vuotiaassa Suomessa.

Kirjoita siis muistiin yhden päivän tapahtumat, onko se kenties syntymäpäiväsi tai jokin muu merkittävä päivä tai ihan tavallinen arki. Voit kertoa toiveistasi kyseiselle päivälle, toteutuivatko ne ja millaisia tunteita päivä herätti.

Myös tarinat päivän aikana nautituista aterioista, omasta ja naapurinkin pukeutumisesta kannattaa kertoa että saamme mahdollisimman kattavan kuvan elämästä nykypäivänä.

Tarkoituksena on kerätä ajankuvauksia nykyajan Suomesta, kirjoitelmat arkistoidaan ja voi olla, että tutkijat sadan vuoden päästä kiittävät kirjoittajia. Samalla keräämme aineistoa tulevaa kirjaamme varten.

Allekirjoita kirjoitelmasi nimimerkillä, liitä mukaan suljettu kirjekuori, jonka päällä on nimimerkkisi ja sisällä oikea nimesi ja yhteystietosi, mainitse myös saako kirjoituksesi julkaista.

Hallitus lisättynä yhdellä ulkopuolisella henkilöllä valitsee kolme kirjoitelmaa, jotka palkitaan seuraavassa sukukokouksessa.

Kilpailuaika päättyy tämän vuoden lopussa 31.12.2017. Lähetä kirjoituksesi joko Marja-Liisa Lumaja, Heinäsuontie 347, 16500 Herrala, tai Merja Luukkonen, Rajametsäntie 35 a 6, 00630 Helsinki.

Vaikka otsikko on tuo, se ei rajaa pois ulkomailla asuvia sukuumme kuuluvia, siis kaikki tekemään muistiinpanoja!

 Muistutus jäsenmaksusta: Jäsenmaksu on edelleen 10€/henkilö vuodessa.  Sen voi maksaa seuramme tilille FI70 1626 3500 0359 40, ulkomaisilta tileiltä maksettaessa tarvitaan lisäksi BIC-koodi: NDEAFIHH.

 Edelleen toivomme myös tietoja muutoksista syntyneistä ja kuolleista sekä sukuun liittyneistä. Myös muuttuneet osoitetiedot olisi hyvä saada ajan tasalle, näin myös kirjeemme löytävät oikeaan osoitteeseen. Tiedot voi lähettää edellisten postiosoitteiden lisäksi sähköpostissa marjal.lumaja@dnainternet.net tai merja.luukkonen@ilmarinen.fi  tai ari@mentu.fi

 Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen


 Jäsenkirje    2/2016

Hyvä Mentu-suvun jäsen

Vuosi 2017 on isänmaamme juhlavuosi, jolloin katsomme sekä taaksepäin historiaan, että tulevaisuuteen. Kun ajattelemme elämää 100 vuotta sitten, emme tietäisi paljonkaan tavallisen ihmisen toimista, ellei löytyisi kirjeitä ja päiväkirjoja, joissa kerrotaan jokapäiväisistä asioista. Nyt meidän on ajateltava tulevia sukupolvia ja merkittävä muistiin vähäpätöisiltäkin tuntuvia tapahtumia.

Väitetään, että kerran nettiin kirjoitettu ei häviä koskaan, saattaa silti löytyä deletenappula, jolla tuo tieto katoaa. Jos jotakin on myös paperilla painettuna tai käsin kirjoitettuna, voi tulevaisuuden historian kirjoittaja tai kansatieteilijä löytää sen ja olla ikionnellinen.

Haastankin teidät kaikki kirjoittamaan muistiin ensi vuoden aikana yhden päivän tapahtumat aamusta iltaan. Päivä voi olla tavallinen arkipäivä tai päivä, jolloin tapahtuu jotain erityistä. Tekstiin on hyvä merkitä päivämäärä ja toivon lupaa, että nuo tarinat voidaan liittää seuraavaan kirjaamme.

 

Maire Uosukainen on tehnyt suuren työn sukumme tutkimuksessa. 1900-luvun alkuun asti tiedot ovat varsin kattavat, arkistoista ei varmaan enää kovin paljon uutta löydy. Ongelmana ovat myöhemmät tiedot. Sukututkija ei enää pääse helposti tutkimaan kirkonkirjoja ja seurakunnilta pyydetyt tiedot maksavat entistä enemmän. Siksi on tärkeää, että itse olemme aktiivisia ja kokoamme tiedot yhteen. Viime kirjeen mukana oli sukututkimus lomake, jonka avulla se on helppo tehdä.

On käynyt ilmi, että sukumme jäsenet ovat muuttaneet tai sähköpostiosoite on muuttunut ja viestimme ei ole tavoittanut heitä. Toivonkin, että Sinä, joka saat nyt jäsenkirjeen tarkistat, että läheisesi on saanut ja tulevaisuudessa saa kirjeen.

Jäsenkirjeen lähetämme edelleen kaikille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa. Kirjepostina sen lähetämme jäsenmaksun maksaneille, joilla ei ole sähköpostia. Varmistathan, että jatkossakin saat kirjeen.

Jäsenmaksu on edelleen 10 euroa henkilö/vuosi. Jos et ole vielä maksanut, sen voi tehdä tilille no FI70 1626 3500 0359 40 , ulkomaisilta tileiltä maksettaessa BIG-koodi on NDEAFIHH. Saajana on Mentujen sukuseura, ensi vuoden maksun voit määrätä erääntyväksi tammikuusta alkaen.

 

Hallitus aloittaa ensi vuonna seuraavan sukukokouksen valmistelut ja toivoo saavansa ehdotuksia niin kokouksen järjestelyihin kuin toimintaamme. Pienikin ajatus voi olla alkuna suurelle edistysaskeleelle.

 

Lopuksi kiitän teitä kuluneesta vuodesta ja toivon teille rauhallista ja riemullista joulun aikaa!

 

Marja-Liisa Lumaja

 Linkit jäsenkirjeisiin:

JÄSENKIRJE 1/15

Jäsenkirje 2/14

Jäsenkirje 1/14

Jäsenkirje 1/13

Jäsenkirje 3/12

Jäsenkirje 2/12

Jäsenkirje 1/12

Jäsenkirje 2/11

Jäsenkirje1/11

Jäsenkirje 3/10

Jäsenkirje 2/10

Jäsenkirje 1/10

Jäsenkirje 3/09

Jäsenkirje 2/09

Jäsenkirje 1/09

Jäsenkirje 3/08

Jäsenkirje 2/08

Jäsenkirje 1/08

Jäsenkirje 3/07

Jäsenkirje 2/07

Jäsenkirje 1/07

Jäsenkirje 2/06

Jäsenkirje 1/06